Kezdőlap » Ismeretterjesztő » Linda Gaylard: Nagy teakönyv
Hogyan emelhetjük magasabb szintre a tea élvezetét? Készüljön gyógynövényből vagy a világ legnépszerűbb keverékéből, érdemes megtanulni a tökéletes forrázat elkészítését, és elsajátítani a teakóstolás művészetét.
|
Tartalom: |
Előszó
MI A TEA? Modern teaimádók Újdonságok a tea háza táján A növény, amely megváltoztatta a világot Növekedés és szüret Terroir A tea feldolgozása A cserjétől a csészéig Egy növény, sok tea Maccsa Virágzó tea Egy csésze egészség
A TÖKÉLETES FORRÁZAT Leveles vagy filteres tea? A tea tárolása Kóstoljunk úgy, mint a profik! Hozzuk ki a legtöbbet a teánkból! Az ízlelés tudománya Ízmeghatározás Víz Teakészítő felszerelés Új módszerek a teaforrázásra Teakeverékek
A VILÁG TEÁI Kína India Srí Lanka Japán Tajvan Dél-Korea Törökország Vietnam Nepál Kenya Indonézia Thaiföld Amerikai Egyesült Államok
GYÓGYTEÁK Mi a gyógytea? Gyökerek Kéreg Virágok Levelek Gyümölcsök és magvak Gyógyteák elkészítése Wellnessgyógyteák Egészségkerék Gyógyteák
RECEPTEK Zöld tea Jeges Tea Fehér tea Oolong tea Kombucsa Fekete tea Maszálá csáj Sárga tea Buborék(bubble)tea
ÉRDEKESSÉGEK A tea története Délutáni tea Kínai teakultúra Kungfu tea Indiai teakultúra Teázási szokások szerte a világban A japán csanoju Orosz teakultúra Teáscsészék a nagyvilágból A koreai darje Marokkói teakultúra
Fogalomtár Név- és tárgymutató A szerzőről Köszönetnyilvánítás |