Kezdőlap » Egészség, életmód, sport » Julie Morris: Superfood a konyhában
Ételek a természet legcsodálatosabb élelmiszereiből
Az ősi civilizációk évezredek óta fogyasztják a vitalizáló ételeket, a magvakat, a gyümölcsöket, a zöldségféléket, kiváló gyógyító és energetizáló hatásuk miatt. Mi, a nyugati világban azonban még csak most kezdjük tudatosan beépíteni étrendünkbe. Már éppen ideje volt! Miért ne használnánk a konyhánkban azokat a természet adta nyersanyagokat, amelyek által egészségesebb, hosszabb életet élhetünk?
„Van valami különleges ezekben az ételekben… olyasfajta energia rejlik bennük, amely szinte már az első falatnál kiérezhető.”
Julie Morris kiváló munkát végzett a szupertáplálékok hasznosításában. A könyvben száznál is több receptet, valamint összefoglalót találunk mindegyik szupertáplálékról (beleértve történetét, jótékony hatását, felhasználását és ízét).
Az aprócska chia magtól az inka mogyoróig, a spirulinától a goji bogyóig, a macaportól a kakaóig… ezek a földkerekség legtáplálékdúsabb ételei. A SUPERFOOD gyakorlati megtapasztalása immár csupán karnyújtásnyira van tőlünk.
Ezek a kizárólag növényi alapú táplálékok jótékony hatást gyakorolnak testünkre és szellemünkre. Mindenféle bűntudat nélkül fogyaszthatjuk őket, még az ínycsiklandozó desszerteket is!
|
Tartalom: |
Előszó Megjegyzés olvasóimnak Bevezetés a szokások feladása
I. RÉSZ: A SZUPERTÁPLÁLÉKOK MEGÉRTÉSE
Az evés megtapasztalása Mik is azok a szupertáplálékok? A tápanyagsűrűség fontossága
II. RÉSZ: A SZUPERTÁPLÁLÉKOK KONYHAMŰVÉSZETE
Szupertáplálékokkal teli új kamra Okos konyhai praktikák
III. RÉSZ: RECEPTEK
Reggelik Levesek Saláták Előételek Köretek Nassok Édességek Italok
IV. RÉSZ: EXTRÁK
Táblázatok és útmutatók Gyakran feltett kérdések Köszönetnyilvánítás |